Blog

De filosofie achter BØRGØR

BØRGØR, een burgerrestaurant. En niet zomaar burgers, maar burgers geïnspireerd door Scandinavische eenvoud en kwaliteit. Misschien dekt dat voor jou de lading, maar om echt te begrijpen wie we zijn nemen we een kijkje in het hoge noorden. En nee, niet in het hoge noorden van Nederland, waar ons restaurant zich bevindt, maar helemaal in Scandinavië. Want daarboven in Europa, inspireert het Scandinavische minimalisme en de natuur om het geluk te vinden in de kleine dingen. In deze blog nemen we je mee naar het begin van onze reis; het begin van BØRGØR.

Lagom

Soms wordt gedacht dat je altijd maar meer nodig hebt om tevreden te kunnen zijn. Integendeel. De Scandinavische levensstijl is hier het perfecte voorbeeld van. Het Zweedse woord ‘lagom’ is de leidraad voor het genieten van de eenvoudige dingen. Het is een oproep om je geluk te zoeken in de simpelheid van het leven. Lagom, wat staat voor de juiste hoeveelheid die nodig is om iets goed en bevredigend te maken, speelt een grote rol in ons concept. Want: less is more. 

Onze producten gebaseerd op het ‘less is more’ principe

Het ‘less is more’ principe is daarom iets wat we nastreven binnen ons gehele assortiment. We hebben op onze menukaart geen oneindige keus aan producten, omdat wij ervan overtuigd zijn dat kwaliteit staat boven kwantiteit. Daarnaast streven we dit principe ook na in onze producten. Onze burgers zijn het ideale voorbeeld van producten die binnen deze gedachtegang vallen.

Neem onze BØRGØR burger, dit is een eenvoudige burger zonder al te veel poespas, maar desondanks van goede kwaliteit. De producten die we gebruiken voor de burger zijn nauwkeurig uitgekozen. Het vlees dat we gebruiken is vers en puur, en de groenten zijn fris en knapperig. Het brood voor de burger is een perfecte combinatie van tarwe en aardappel, want juist de toevoeging van aardappel zorgt voor een uitstekende balans. Wij willen onze gasten een puur product aanbieden, waar je een goed gevoel bij krijgt. Want puurheid staat bij ons centraal.

Ook willen wij als BØRGØR een steentje bijdragen door duurzamer te zijn. We werken met duurzaam verpakkingsmateriaal. Hiernaast zetten we onze potato bun breed in. We gebruiken deze bijvoorbeeld voor zowel de burgers als voor de hotdogs maar ook voor de kindermenu’s. Kortom, we gooien zo weinig mogelijk voedsel weg.

Minimalistisch fastfood

BØRGØR biedt een waardevol alternatief op de Amerikaanse fastfood zoals we die allemaal wel kennen. Door de jaren heen heeft het woord fastfood een slechte reputatie gekregen. Denk je fastfood, dan denk je: snel, ongezond en niet vers. Wij als BØRGØR geven hier echter een andere invulling aan. Dit doen we door onze producten ‘fastfood waardig’ te bereiden, namelijk binnen 4 minuten, maar ondanks deze snelheid bieden wij een kwalitatief goed en vers product. Dát is nou hoogwaardige fastfood.


Scandinavië in BØRGØR

De naam BØRGØR is een woordspeling op burger. Overal stroomt Scandinavië door ons bedrijf: door de naam, door de visie, maar ook door onze producten. 

Neem nu onze BØF 1949 burger. Deze burger is geïnspireerd op de klassieke Bøfsandwich, die ze hebben uitgevonden in Denemarken in 1949. Deze Bøfsandwich wordt in Denemarken geserveerd met rundvlees jus, gebakken ui en augurk. Maar wij hebben er onze eigen draai aan gegeven. Wij serveren onze BØF 1949 namelijk met rundvlees jus, maar ook medium gebakken met onder andere onze huisgemaakte BØRGØR saus. Je kunt er zelfs je eigen draai aan geven door een van onze add-ons toe te voegen, zoals kaas of bacon. 

Voor de optimale smaaksensatie kan je deze burger perfect combineren met 1 van onze Deense drankjes.

Heb jij na het lezen van deze blog ook trek gekregen? Dan ben je natuurlijk altijd welkom bij BØRGØR om van onze heerlijke producten te genieten. Welk product wil jij als eerste proeven?

« Vorige |