Blog

BØRGØR is begonnen als burger- en hotdogzaak. Naast onze koude drankjes, hebben wij altijd een goede kop koffie willen aanbieden binnen ons assortiment, omdat we merkten dat hier altijd wel vraag naar is. We zijn dan ook begonnen met een Jura X8. Een compacte en handige koffiemachine, waarin verse bonen kunnen worden vermalen en automatisch melk wordt opgeschuimd. ‘Precies genoeg capaciteit voor het aantal koffies die wij gaan verkopen’, dachten we.

Bij BØRGØR in Groningen hoef je geen last te hebben van keuzestress. Eigenaar Patrick gelooft heilig in de kracht van ‘basic en bijzonder’, met het beste softijs in gekleurde oublies en een aantal verrukkelijke shakes. Plus: de lekkerste ijskoffie van Groningen, al zegt ‘ie het zelf.

BØRGØR, een burgerrestaurant. En niet zomaar burgers, maar burgers geïnspireerd door Scandinavische eenvoud en kwaliteit. Misschien dekt dat voor jou de lading, maar om echt te begrijpen wie we zijn nemen we een kijkje in het hoge noorden. En nee, niet in het hoge noorden van Nederland, waar ons restaurant zich bevindt, maar helemaal in Scandinavië. Want daarboven in Europa, inspireert het Scandinavische minimalisme en de natuur om het geluk te vinden in de kleine dingen. In deze blog nemen we je mee naar het begin van onze reis; het begin van BØRGØR.